Walbeschoeiing en vlonders

We werken veel in waterrijke gebieden en zijn gespecialiseerd in het aanleggen van walbeschoeiingen en vlonders. Met ervaren personeel en een flink machinepark kunnen we alle soorten vlonders en walbeschoeiingen snel en vakkundig realiseren.

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar onze prijzen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Walbeschoeiing

Een van de meest voorkomende walbeschoeiingen is een paal-schot beschoeiing. Hierbij wordt een rij van hardhouten palen aan elkaar verbonden door een gordingbalk. Aan de achterzijde van de palen worden schotten aangebracht, voorzien van een grondkerend doek.  Voor deze constructies maken we meestal gebruik van hardhout, zoals Azobe, Billinga of Angelim. Wanneer er hogere eisen aan de beschoeiing gesteld worden, zoals bij grotere kerende hoogtes of een hoge belasting achter de beschoeiing, kunt u het beste kiezen voor damwandbeschoeiing. Daarnaast kunt u ook voor een beschoeiing van kunststof of een combinatie van materialen bij ons terecht.

Vlonders

Omdat vlonders meestal gelegd worden op minder draagkrachtige ondergronden, is het belangrijk om eerst een stevige basis te creëren. Daarom plaatsen we eerst een aantal palen in de grond die ervoor zorgen dat verzakkingen worden tegengegaan. Aan deze palen bevestigen we vervolgens de gordingbalken, met daarbovenop de vlonderplanken. De vlonderplanken zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen uit hardhouten planken met groeven, extra brede planken met groeven of gladde planken. Om de vlonder extra veilig uit te voeren is het mogelijk om randen van kunsthars en grind toe te voegen, zodat de planken extra stroef zijn. Vlonders worden meestal van hardhout gemaakt, maar u kunt ook kiezen voor materialen die langer meegaan, zoals composietplanken of gerecycled kunststof.

Geheel vrijblijvend

Offerte aanvragen

Wil je dat we je bellen? Ja