Moderne tuin aan het water

Moderne tuin aan het water

Deze zeer complete tuin hebben we in het begin van 2020 aangelegd.  Hierbij hebben we alle onderdelen in eigen beheer uitgevoerd van het aanpassen van het ontwerp tot het inplanten van de beplanting.
In deze tuin hebben we een damwand beschoeiing geplaatst met een verlaagde gordingbalk en bovenaf afgewerkt met een smal hardhouten profiel.  Voor de beschoeiing is er een ruim vlonderterras met aanlegsteiger aangelegd.
Op het vlonderterras is een bankje gemaakt waarin de pomp en de aansturing van de beregening is weg gewerkt. Hiermee wordt de gehele tuin volledig automatisch voorzien van water in droge tijden. De opdrachtgever kan deze beregening vanaf elke plek ter wereld met zijn smartphone bij sturen waar nodig.
Voor de bestrating hebben we gebruik gemaakt van oud Hollandse tegels van 100×100 cm met daartussen een dubbele rij gebakken dikformaatstenen.  Omdat de opdrachtgever graag ruime parkeergelegenheid wilde, maar het niet de bedoeling is dat er teveel bestrating komt te liggen zijn de parkeerplekken van grastegels gemaakt. Hierdoor is het wel groen, maar kan er wel het hele jaar op geparkeerd worden.
Op het gazon is een robotmaaier geplaatst zodat het gazon automatisch gemaaid wordt
De tuin in rondom voorzien van hekwerken zodat de kinderen er veilig kunnen spelen.  Op de plekken waar het hek zichtbaar is hebben we een kastanjehouten hekwerk geplaatst. Op de plekken waar het hekwerk in de haag staat is een harmonicagaas hekwerk geplaatst.

, ,