Aanleg

Beplanting

Beplanting is zeer bepalend voor de sfeer van uw tuin. Planten en bloemen geven vorm en kleur aan uw tuin en brengen hem het hele jaar door tot leven. Bomen, heesters en vaste planten spelen een belangrijke rol, omdat zij voor het grootste deel van het seizoen de sfeer in uw tuin bepalen. Daarbij is het wel van belang dat de juiste beplanting op de juiste plek staat.

Ook zijn er enkele andere aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, zoals:

 • De opbouw van de beplanting
 • Kleurencombinaties
 • Kleurbehoud in de winter
 • De grondsoort van de tuin

Dit soort zaken leggen we vaak vast in een beplantingsplan. De planten die we gebruiken kopen we deels in bij een groothandel in tuinplanten. Wilt u (grotere) bomen of veel planten in uw tuin? Dan halen wij deze rechtstreeks bij de kweker. Zo kunnen wij de planten altijd tegen scherpe prijzen leveren en bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Bestrating

Terras, looppaden of een oprit: verharding vormt de ruggengraat van uw tuin. Een goede aanleg van de bestrating is dan ook essentieel. U wilt immers geen wateroverlast of verzakkingen in uw straatwerk. Dit vakwerk kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zorgen ervoor dat de opbouw van de ondergrond in orde is. Aan de hand van het doel van de bestrating bepalen wij welke ondergrond geschikt is. Gaat het alleen om een looppad of terras? Dan is een ondergrond van zand genoeg. Gaat het om een oprit? Dan adviseren wij eerst een laag van gebroken puin om verzakkingen te voorkomen. Ook de afwatering krijgt speciale aandacht. Als de grond goed voorbereid is kan de bestrating aangelegd worden. Daarbij heeft u keuze uit een ruime collectie stenen tegen zeer scherpe prijzen. Dankzij de nauwe samenwerking met onze stenenleverancier zijn wij bovendien constant op de hoogte van de nieuwste producten en technieken. Zo kunnen wij u altijd van het beste advies voorzien. Ook de aanleg van de bestrating voeren wij geheel in eigen beheer uit: wij hebben alle machines en vakkennis in huis om uw straatwerk snel en vakkundig in orde te maken!

Grondwerk

Het belangrijkste onderdeel van de tuinaanleg is het grondwerk. Wij besteden hier veel aandacht aan, omdat dit de basis vormt van uw tuin. Met het juiste materieel zorgen wij ervoor dat de ondergrond klaargemaakt wordt voor bijvoorbeeld beplanting, een gazon of sierbestrating. Zo leggen wij een stevige basis en kunt u straks zorgeloos genieten van uw tuin!

Onze grondwerkdiensten bestaan uit:

 • Leveren van zand, grond, tuingrond, gebroken puin, enz.
 • Uitgraven van het cunet
 • Leggen van drainage, hemelwaterafvoer en riolering
 • Zandbed verdichten
 • Graafwerkzaamheden met kraan of shovel

Houtconstructies

Verticale tuinonderdelen worden vaak van hout gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan walbeschoeiingen, schuttingen en hekwerken. Omdat hout een veelzijdig materiaal is kunnen we hier veel verschillende bouwwerken mee maken.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Tuinhuisjes
 • Vlonders
 • Erfafscheiding
 • Beschoeiing
 • Damwanden
 • Pergola’s
 • Bruggen
 • Maatwerk

Wij maken meestal gebruik van hardhout en geïmpregneerd hout. Daarnaast is Europees Eiken of Larikshout ook heel geschikt voor in de tuin. Al onze materialen zijn van hoge kwaliteit en vrijwel altijd voorzien van het FSC-keurmerk.

Riolering

Tijdens de tuinwerkzaamheden kan het voorkomen dat wij op verouderde of slecht functionerende rioleringen of afwateringsystemen stuiten. Om te voorkomen dat we uw nieuw aangelegde tuin straks opnieuw moeten opbreken, voeren wij meteen het reparatie- of vervangingswerk voor u uit. Daarnaast is het belangrijk dat u voorafgaand aan de tuinwerkzaamheden controleert of alle afvoeren binnenshuis goed functioneren. Zo weten we zeker dat alles straks goed werkt en u optimaal van uw nieuwe tuin kunt genieten!

Verlichting

Tuinverlichting is een prachtige oplossing om langer van uw tuin te kunnen genieten of om de eyecatchers in uw tuin uit te lichten. Onze 12-volts verlichtingssystemen hebben een grote lichtopbrengst en zijn in veel verschillende armaturen leverbaar. Bovendien is deze verlichting zeer veilig dankzij de lage spanning. Bent u benieuwd naar de verlichtingsmogelijkheden voor uw tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Vragen? Neem gerust contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar. Ga naar onze algemene contactpagina of gebruik de contactgegevens van jouw vestiging hieronder.

Bel Gerald Thomas:06 – 10 86 57 32
Bel Geralt Hoogkamp:06 – 29 55 35 66
Stuur een mail:info@thomashoogkamp.nl

App ons

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie