Tuinontwerp

Aanleg van uw tuin

Gaat u uw tuin (opnieuw) aanleggen en wilt u een ontwerp laten maken? Kies dan voor Thomas & Hoogkamp Hoveniers uit Scherpenzeel. Wij zetten uw ideeën moeiteloos om in een schitterend tuinontwerp; van een uniek 3D-ontwerp inclusief virtuele rondleiding tot een compleet beplantings- en verlichtingsplan!

Bij het samenstellen van uw tuinontwerp werken volgens een handig 3-stappenplan:

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar onze prijzen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Stap 1: Gesprek op locatie

De ontwerpfase van uw droomtuin begint altijd met een goed gesprek op locatie. We lopen samen door de tuin en bespreken uw ideeën en wensen; wat zijn de mogelijkheden en hoe kunnen wij uw wensen vertalen naar uw nieuwe buitenruimte? Tijdens het gesprek brengen we in kaart hoe u de tuin straks wilt gebruiken en welke wensen u heeft ten aanzien van het onderhoud en de mate van privacy. Wilt u bijvoorbeeld een terras met veel zonlicht of zoekt u graag een schaduwplekje op in de tuin? Heeft u groene vingers of wilt u het liefst een onderhoudsarme tuin? Naast deze persoonlijke wensen kijken wij ook alvast naar specifieke kenmerken van uw woning en het landschap, deze kunnen van belang zijn bij het maken van een ontwerp op maat. Dit eerste gesprek vormt de basis voor het ontwerp, maar is uiteraard geheel vrijblijvend. We brengen pas kosten in rekening als we ook daadwerkelijk gaan samenwerken.

Stap 2: Schetsontwerp(en)

Aan de hand van uw persoonlijke wensen gaan we aan de slag met een schetsontwerp voor uw tuin. Hierin komt in grote lijnen uw toekomstige tuin naar voren. Als deze eerste schets klaar is nemen we deze samen door. Bent u nog niet helemaal tevreden met de vorm of stijl van dit schetsontwerp en wilt u graag dingen veranderen? Geen probleem; wij passen de schets graag aan zodat deze helemaal aansluit bij úw wensen en ideeën.

Stap 3: Definitief 3D-ontwerp

De ontwerpfase van uw droomtuin eindigt met een professioneel tuinontwerp in 3D. Met onze 3D software bieden wij een prachtige virtuele rondleiding door uw eigen tuin. Zo weet u zeker dat uw tuin er straks helemaal uitziet zoals u het voor ogen had!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u weten wat de kosten van een tuinontwerp zijn?  Neem direct contact met ons op; wij helpen u graag op weg naar uw droomtuin!

Beplantingsplan

Bloemen, planten en bomen zijn belangrijke sfeermakers in uw tuin. Bloeiende planten en bomen geven een prachtig beeld en zorgen ervoor dat uw tuin tot leven komt. Daarnaast is beplanting essentieel voor de uitstraling van de tuin en kan deze het verschil maken tussen een natuurlijk ogende tuin of een strakke, moderne tuin.  Om het beplantingsplan perfect te laten aansluiten op de rest van de tuin, willen we graag weten wat uw wensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld een weelderige tuin met een gemengde border of juist strakke plantvakken van 1 of enkele soorten? Is het tuinonderhoud voor een u een last of een hobby? Wilt u in een bepaalde periode veel bloei of moet de border jaarrond aantrekkelijk zijn? Aan de hand van deze vragen stellen we het beplantingsplan van uw tuin samen. Daarbij houden we ook rekening met overige factoren zoals windkracht, de droogte van de ondergrond en de grondsoort. Zo stellen we een beplantingsplan samen dat helemaal bij uw wensen en uw unieke situatie aansluit.

Wilt u weten welke beplanting het beste bij u en uw tuin passen? Neem direct contact met ons op voor advies op maat!

Verlichtingsplan

Steeds meer mensen kiezen voor sfeervolle verlichting in de tuin. Niet alleen vanwege praktische redenen, maar ook omdat het de tuin een extra dimensie geeft. Door de juiste verlichting op de juiste plekken te plaatsen, kan tuinverlichting ervoor zorgen dat uw tuin er ’s avonds heel anders uitziet dan overdag.  Dé perfecte tuinverlichting vraagt om een spaarzaam gebruik van lampen. Dat betekent dat u niet de hele tuin volzet met lampen, maar dat u alleen de belangrijkste plaatsen in de tuin verlicht. Zo geeft u de tuin een spannend contrast. Om dit op een goede manier toe te passen is een verlichtingsplan onmisbaar. Wij laten u graag zien wat de juiste verlichting met úw tuin kan doen met behulp van een verlichtingsplan in 3D. Zo krijgt u vooraf een realistische indruk van het effect van verlichting in úw tuin!

Geheel vrijblijvend

Offerte aanvragen

Wil je dat we je bellen? Ja